De beste apps voor het inrichten van je huis

Bij het inrichten van je huis komt veel kijken. Naast de praktische aspecten zoals het meten van ruimtes en het kiezen van de juiste meubels, speelt ook je persoonlijke smaak een grote rol. Gelukkig zijn er tal van apps die je kunnen helpen bij het transformeren van je huis tot je droomwoning. In deze blog belichten we enkele van de beste apps voor het inrichten van je huis.

1. Pinterest: Inspiratie opdoen

Pinterest is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor vrijwel alles, inclusief huisdecoratie en -inrichting. Door ‘boards’ aan te maken, kun je verschillende ideeën en thema’s verkennen en opslaan. Of je nu zoekt naar minimalistische woonkamers, bohemian slaapkamers, een hotel chique interieur of de perfecte kleurenpaletten, Pinterest heeft het allemaal.

2. Home Design 3D: Ontwerpen en Visualiseren

Met Home Design 3D kun je je huis in 3D ontwerpen en inrichten. Deze app biedt de mogelijkheid om zowel de interne als externe structuur van je huis aan te passen. Je kunt muren toevoegen of verwijderen, de vloeren wijzigen en meubels plaatsen. Het helpt je om een realistisch beeld van je toekomstige interieur te krijgen.

3. MagicPlan: Ruimtes opmeten

MagicPlan is een app die het mogelijk maakt om met behulp van je smartphone of tablet een plattegrond van je kamer te maken. Je hoeft enkel foto’s te maken, en de app genereert een meetkundig accurate plattegrond. Deze tool is vooral handig voor het plannen van renovaties of het in kaart brengen van de afmetingen van je kamers.

4. IKEA Place: Meubels Virtueel Plaatsen

IKEA Place maakt gebruik van augmented reality (AR) om je te laten zien hoe IKEA-meubels en -producten eruitzien in je eigen huis. Je kunt verschillende producten selecteren en virtueel in je ruimte plaatsen. Dit geeft een goed beeld van hoe de grootte, stijl en kleur van het meubilair bij je thuis zouden passen.

5. ColorSnap: Kleuren Matchen

Kleuren kiezen kan een van de moeilijkste onderdelen van het inrichten zijn. Met ColorSnap van Sherwin-Williams kun je een foto maken van elke scène of object dat je inspireert, en de app zal de overeenkomende verfkleur vinden. Het is een fantastische manier om je kleurenpalet samen te stellen.

6. Houzz: Alles-in-één Interieurapp

Houzz is een van de meest uitgebreide apps voor huisdecoratie en -renovatie. Het biedt toegang tot een gigantische database van designideeën, producten en advies van professionals. Of je nu op zoek bent naar inspiratie, specifieke producten wilt kopen of advies nodig hebt van experts, Houzz heeft het voor je.

7. Planner 5D: Gedetailleerd Ontwerpen

Voor degenen die diep in het ontwerpproces willen duiken, is Planner 5D de perfecte app. Je kunt gedetailleerde plattegronden maken, interieurs en exterieurs in 2D of 3D ontwerpen, en kiezen uit een uitgebreide catalogus van meubels en decoraties. Het biedt een hoge mate van personalisatie en is geschikt voor zowel amateurs als professionals.

Naast deze apps hebben Flexa en Histor ook een handige app om je favoriete muurkleur alvast te visualiseren op de muur bij jouw thuis.

Ook nog een kunstwerk toevoegen? Gebruik dan de app van ‘Werk aan de Muur’, waarmee je het kunstwerk alvast op je muur tovert!

Het inrichten van je huis is een persoonlijk en vaak uitdagend proces, maar met de juiste tools kun je jouw ideeën tot leven brengen. Deze apps bieden een scala aan mogelijkheden, van het opdoen van inspiratie tot het nauwkeurig plannen en visualiseren van je ideeën. Door deze technologieën te gebruiken, kun je met vertrouwen werken aan het creëren van een huis dat niet alleen mooi is, maar ook echt als thuis voelt.