Sfeervol nieuwbouwhuis

sfeervol nieuwbouwhuis

Een veelgehoorde vraag is: Hoe creëer ik een sfeervol nieuwbouwhuis? Je kent het vast wel. Het is zover dat je nieuwbouwwoning wordt opgeleverd en je na veel geduld de sleutel in ontvangst mag nemen. Eindelijk kun je beginnen met het realiseren van je (online) moodboards. Maar hoe? Je hebt een sfeer voor ogen, maar hoe zet je dit om in een kale, lege ruimte. Waar te beginnen?

Kleurkeuze

Om een sfeervol nieuwbouwhuis te creëer kies je allereerst een mooie, neutrale basiskleur en gebruik die als het ‘nieuwe wit’.

Ook de vloerkeuze is van invloed op de sfeer die je wilt creëren. Kies je voor hout, PVC, plavuizen of wellicht een gietvloer?

Neem de kleur van je vloer als basis mee in je palet.

Ga vervolgens een palet hieromheen creëren met maximaal één gewaagdere tint. Wanneer je kiest voor een behang, gebruik dan een kleur uit het behang als muurkleur die aansluit op de wand waar het behang komt.

Wanneer je echt all the way wilt gaan, schilder dan ook het plafond mee in een zachte subtiele tint uit je palet. Laat je plafond eruit knallen als je juist de muren licht en subtiel wilt houden.

Materiaalgebruik

Maak gebruik van warme materialen, zoals bijvoorbeeld: hout, stof, behang en vergeet een heerlijk vloerkleed niet bij het realiseren van jouw droominterieur.Ook planten doen het goed in je interieur en zijn écht sfeermakers! Ga je voor een grote blikvanger in een mooie pot of kies je voor een aantal (kleinere) plantjes? Voorkom dat het rommelig wordt en groepeer je accessoires zoveel mogelijk bij elkaar.

Zo behoud je rust en eenheid en voorkom je dat het een circus wordt!

Mooie sierkussens en plaids geven je interieur warmte en knusheid.

Verlichting

Vaak worden nieuwbouwhuizen opgeleverd met inbouwspots. Hoewel dit best al wat sfeer kan geven, maak je je woning persoonlijk en gezellig door ook andere lampen toe te voegen aan je interieur.

Een schemerlamp met stoffen kap of vloerlamp met sfeervol licht geeft vaak al een heel ander gezicht aan jouw woonruimte en zorgt voor een sfeervol nieuwbouwhuis.

Voeg iets ‘ouds’ toe

Door niet alleen standaard en nieuwe meubels in je ruimte te zetten, maar ook dat oude theekastje van oma of die gepimpte stoel van je oudtante neer te zetten, geef je je interieur gezelligheid, sfeer én maak je het bovendien heel persoonlijk.

Creëer met ‘oude items’ een interieur wat écht bij jou past, waar jij je lekker in voelt. Het hoeft niet allemaal volgens het boekje, maar juist jouw persoonlijke touch zorgt voor een aangenaam en sfeervol plekje.

Accessoires

Wanneer je basis staat, is het tijd om de ruimte af te stylen met accessoires.

Gebruik kleuren uit je palet of denk wat meer ‘out of the box’ en leef je uit met verschillende kleuren bij elkaar.

Zoals eerder gezegd is het belangrijk om de accessoires te groeperen om te voorkomen dat het rommelig oogt.

Zet op een kastje bijvoorbeeld aan de ene kant een fotolijstje, kandelaar en een plantje bij elkaar, terwijl je aan de andere kant alleen een grote schemerlamp of vaas neerzet.

Als je heel het kastje volzet met kleinere accessoires wordt het erg onrustig en komen jouw favoriete items niet tot hun recht.

Wanddecoratie

Dit geldt ook voor wanddecoratie. Groepeer fotolijstjes of schilderijen bij elkaar, of kies voor één eyecatcher.

Wil je het wat strakker hebben, overweeg dan panelen op je wand. Bij de bouwmarkt vind je panelen in allerlei verschillende stijlen. Op YouTube vind je talloze filmpjes hoe je dit zelf kunt bevestigen en tips voor de hoeveelheid en de afstand et cetera.

Oh ja, mocht je twijfelen over het gebruik van behang of je bent nog op zoek naar een compromis met je partner, dan is er nog de oplossing om een behangpaneel te maken! Ook ideaal voor als je veel veranderdrang hebt of snel twijfelt over je keuze. Ben je het printje zat, of niet helemaal enthousiast? Simpelweg het behang vervangen en je ruimte krijgt weer een heel andere look!

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog genoeg inspiratie gekregen om van jouw nieuwe woning een heerlijk, sfeervol paleisje te maken!