Hotel chique

Hotel chique

Hotel chique is een interieurstijl die geïnspireerd is op de warme, luxe maar ook vaak intieme sfeer van hotels. Ontdek hoe je met de juiste accessoires en meubels, zoals een salontafel of een kapstok, deze chique of boutique sfeer in jouw eigen huis kunt overbrengen.

Een Hotel chique interieur

Hotel chique interieurs zijn gebaseerd op warme en harmonieuze kleurpaletten. De meubels en accessoires worden zorgvuldig uitgekozen om een gevoel van luxe en comfort te bieden. Materialen zoals fluweel, zijde en gepolijst metaal zijn populaire keuzes bij het creeëren van deze stijl.

Hotel chique meubels

Neem bijvoorbeeld de salontafel.
Een salontafel is niet alleen een praktisch meubelstuk maar ook een centraal element in het interieur. Kies voor een tafel met een strak design en hoogwaardige materialen zoals marmer of gehard glas. De tafel moet niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel – ruim genoeg om de lekkerste borrelplanken te serveren, maar ook elegant om het luxe, hotel lounge gevoel te versterken.

Hotel Chique accessoires

Een accessoire waarmee je gelijk de toon zet, bij binnenkomst, is: de kapstok.
Een kapstok is vaak een ondergewaardeerd element in huis. In een hotel chique interieur dient een kapstok echter zowel functioneel als sfeerbepalend te zijn.
Kies voor modellen in messing, donker (verfijnd) hout of marmer, die stijl toevoegen aan je entree zonder in te leveren op de functionaliteit. Het moet tenslotte wel voldoen aan het doel van een kapstok, maar, het is natuurlijk wel de toon die de muziek maakt!

Lekker blenden

Hotel chique accessoires en meubels kunnen in elke kamer van het huis geïntegreerd worden. Denk aan sierkussens, elegante lampen en kunstzinnige decoraties die samen een warme, comfortabele en uitnodigende ruimte creëren. Voor meer inspiratie, lees onze gedetailleerde blog over hotel chique interieurs.

Veelgestelde vragen

 

Hoe kies ik de juiste kleuren voor een hotel chique stijl?

Kies voor neutrale tinten zoals crème, beige of zacht grijs. Deze kleuren vormen een rustige basis en laten de texturen en materialen binnen de ruimte schitteren.

Welke materialen passen het beste bij deze interieurstijl?

Luxe materialen zoals velvet, leer, rijke stoffen, marmer en gepolijst hout zijn essentieel voor het creëren van die heerlijke lobby achtige vibe in jouw huiskamer.

Hoe zorg ik voor een luxe uitstraling in een kleine ruimte?

Gebruik multifunctionele meubels zoals modulaire banken en kies voor grote spiegels om de ruimte groter te laten lijken.